Wie ben ik

Ik ben Bernadette Arends. In 1993 heb ik het HBO-V afgerond. De eerste jaren heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijk beperking , daarna op verschillende ziekenhuisafdelingen en vervolgens 18 jaar als verpleegkundige op de SpoedEisende Hulp. Sinds 2020 ben ik werkzaam als pijnconsulent waarbij ik mensen met chronische pijn begeleid.

In de reguliere zorg staat vooral de klacht of ziekte centraal en wordt daar de aandacht op gevestigd. Iemand is naar mijn mening meer dan alleen maar zijn ziekte of klacht. Om die reden ben ik verder gaan kijken op welke wijze ik op een voor mij bevredigende manier anderen kan ondersteunen en begeleiden bij hun problemen of klachten. Al snel kwam ik uit bij voetreflexologie. Voetreflexologie kijkt naar de gehele mens en zijn mogelijkheden.

Door mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis heb ik veel medische kennis over het lichaam en over ziektebeelden. Door het werken met mensen met chronische pijn herken ik de impact van pijn op het leven en gedrag. Hierdoor weet ik welke gevolgen of impact klachten of ziekten kunnen hebben op iemands leven. Vanuit de voetreflexologie kijk ik niet alleen naar het medische gedeelte, ik kijk ook naar de psychische en emotionele aspecten die mee kunnen spelen.

Naast voetreflextherapeut doe ik ook aan tenen analyse. Wat dit inhoudt kan je lezen onder de link ´tenen analyse´.

In 2022 heb ik de de cursus SensiTherapie gevolgd. Dit is een samenstelling van verschillende technieken om via meetprotocollen blokkades op te heffen om beter in balans te komen.  Meer hierover kun je lezen onder de link 'SensiTherapie'.

Daarnaast heb ik eerste en tweede graad Reiki.

Ik ben aangesloten bij de Stichting GezondZorg